Gyor-esztergom
Hoi allemaal,
We hebben het mooie weer weer terug, niet erg zonning maar wel droog en niet te veel wind.
Peter, het recept weet ik niet , maar het was gegrilde kipfilet met in honing gemarineerde appel en verse vijgen.
Woensdag 16 Juli
Gyor - Comoron.
Het stadje uitfietsen is even puzzelen, maar crypto,s zijn mijn specialiteit, dus we kwamen er wel weer uit We verlaten de Donau en gaan dwars door de velden naarBana en Boblona.
Eevn na het eerste dorpje is de weg alleen nog maar een zandpad, drie meter breed en in het midden 40 cm hoger dan de kanten , rondaflopend. Door de regen van de dag ervoor is het hier en daar ook nog een moderpoel. We ploeteren on er doorheen, we fietsen dwars door een gehucgt Nagyhegy. Piepkleine huizen allemaal bewoond . Echte armoede. Heel weinig mensen hebben hier heel veel en heel veel mensen heel weinig. Je hebt grote stelen en kleine stelen en grote stelen het meest. Gelunchd op een bankje langs de snelweg, weer eens een ander uitzicht dan de zwanen op de Donau.Via Acs naar onze eindbestemming van vandaag Comoron, vooral bekend om de heilbaden, veel hotels en campings.
Donderdag 17 Juli
Comoron Esztergom
We hebben gekozen om vandaag de Slowaakse kant te fietsen, veel over de dam.
Vandaag zijn er niet veel dorpjes die je kunt bewonderen we fietsen maar heel af en toe vlak langs de rivier. Er was niet zoveel te beleven. Het lijkt wel een hollands onderonsje vandaag zoveel nederalnders als we tegenkomen. Ze fietsen allemaal met bagagevervooer.
De kathedraal in Esztergom is werkelijk imponerend, heel groot een beetje pompeus.
Morgen gaat de route naar Budapest.