Bert en Henny fietsen naar Roemenie

Bratislava SK - Gyor HU

Lieve mensen,

Helaas het mooie weer heeft ons in de steek gelaten, het is nu onstuimig met veel wind en fikse plensbuien. We proberen steeds een manier te vinden om de foto,s op de site te krijgen maar dat lukt ons nog steeds niet. We hebben nu weer een PC waar nog alleen floppy,s in kunnen. We hebben het ook geprobeerd bij een Foto zaak maar die hadden geen internet.

Maandag 14 Juli

Bratislava - Mosonmaygyorovar.

Als we opstaan onweert het en regent het pijpestelen, echt noodweer. We moeten eerst naar de supermarkt, het ontbijt is niet inclusief dus daar moeten we zelf voor zorgen.

We wachten nog een half uurtje en als het weer een beetje opklaart en ophoud met onweren vertrekken we. Met de wind in de rug gaan we lekker. We rijden via een paar kleine plaatsjes naar de grens met Hongarije. Niet dat er iets te zien is van een grenspost of zo. Wel merkje nu al dat het allemaal wat armoediger wordt. Bijvoorbeeld de supermarktjes en de koffietentjes .

We drinken onze meegenomen koffie op en ontmoeten een nederlands stel dat fietst van Wenen naar Budapest. Ze doen alleen ongeveer de helft met de trein.

Om een uur of een zijn we in het plaatsje met de onuitsprekelijke naam zoals hier boven vermeld is. Na de lunch begint het opnieuw te hozen. En wat een luxe is het dan als je zoveel tijd hebt, dan besluit je gewoon te stoppen voor die dag. Alleen het zoeken naar de turist info leverde ons nog wel een nat pak op. Die was drie kilometer verder op. En.......... de kamer die we gevonden hadden weer die drie kilometer terug fietsen.

Later werd het toch weer droog en s.avonds hebben we heerlijk gegeten echt culinair, nu eens geen schnitzel maar echt iets heel lekkers.

In het plaatsje waar we overnachten , naam zie boven, zitten drie honderd tandartsen praktijken.

Mensen komen zelfs vanuit Honolulu voor implantaten die schijnen daar erg goedkoop te zijn.

Dinsdag 15 Juli

Moson etc... - Gyor

Het is nog steeds onstuimig weer, het stormt zo ongeveer. Maar het is in ieder geval droog.

De route van vandaag is een beetje saai, zo af en toe een gehuchtje en verder alleen langs de prov. weg. Veel velden vol zonnebloemen en de onvermijdelijke maisvelden.

Om een uur of half een komen we aan in Gyor, lopen naar de turist info, om te kijken of er zo,n dertig kilometer verder ook nog moegelijkheden zijn om te slapen. En dan ..... begint het zo hard te regenen dat we zo ongeveer van de straat spoelen. En dus stoppen we er maar weer mee, vinden een pension in de stad. Daar eten we onze boterhammen op en als de zon weer schijnt gaan we een wandling maken door dit leuke stadje.

Het weer blijft een beetje onbestendig en af en to hoost het dan ook flink, maar ja je kunt niet alle dagen mooi weer hebben. En de acht en dertig graden van afgelopen zondag waren ook een beetje veel van het goede.

Nog drie dagen en dan zijn we waarschijnlijk in Budapest.

Groetjes

Bert en Henny

RIET Leeflang

Jongens het is toch wel een klus die jullie op je genomen hebt, petje af daarvoor. Jammer dat we geen mooi weer voor jullie kunnen bestellen, als je een winkeltje tegenkomt die dat verkoopt steun ik jullie minstens met een stuiver.
Die heb ik laats op de Seniorenbus als fooi gekregen, 2 keurige dames samen op stap zaten achter ons wie de fooi voor de heenweg en wie de fooi voor de terugweg zou geven, even later waren ze eruit en kreeg ik van allebei de vorstelijke fooi van ieder een stuiver. Kostelijk vind ik zoiets.
Ik hoop dat de wind lekker in jullie rug blijft en jullie verslag is nog steeds leuk om te lezen. FIETS ZE. R.

Jan Groeeneveld

Hallo Henny en Bert,
Met stijgende verwondering en bewondering lees ik jullie verslagen van de reis.
De verwondering om als ontspanning de hindernissen te nemen die jullie onderweg tegenkomen, grote hitte,plensbuien, hellingen van meer dan 10%,waar kunnen we slapen enz..
Uit mijn jeugd!!! kan ik mij herinneren dat na een zware training bij de sportclub bij slecht en koud weer je met een voldaan en prettig gevoel de kleedkamer opzocht en na het douchen en een flink glas bier in de kantine met een tevreden gevoel huiswaarts ging.
Ik hoop dat het bij jullie ook zo is.
Ik hoop, verwacht , dat de reis net zo voorspoedig verloopt als de voorgaande weken en bewonder jullie prestatie.
Bert kennende denk ik dat onderweg al weer wordt gesproken over een volgende reis, Siberië lijkt me wel wat, moet je wel met spijkerbanden fietsen,

Heel veel plezier met het vervolg van de reis,

Groet van Jan en Hanny.

Peter van den Hoogen

Henny en Bert,
Dat "culinairs" daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Kun je het recept meebrengen?

En wat die klanten van die tandartsenpraktijken betreft, misschien was die man uit Manilla er ook bij:
Men vroeg een man uit Manilla
waarom hij zo hard zat te gilla
Hij zei, verdorie, ik zit
op mijn eigen gebit
en bijt mezelf in de billa.

Ik hoef jullie niet te zeggen: "hou vol". Ik ken jullie lang genoeg om te weten dat je dat toch wel doet.
Heel veel sterkte!
Peter