Bert en Henny fietsen naar Roemenie

Mitterkirchen - Tulln

woensdag 09-07-08

Mitterkirchen - Melk

Het is gelukkig weer droog als we opstaan. gisteravond regende het pijpenstelen.

We gaan op weg naar Grien en fietsen via de noordoever van de rivier. We lopen door het stadje en betoeken de kerk ( de hoeveelste ?) we drinken onze koffie op een bankje bij het veerpont en later stekn we de rievier over met de pont. We fiestsen verder aan de Zuidoever naar Ybbs., we bezoeken ook hier de kerk, dat heeft een orgel met de initialen van W.A. Mozart.

Vanwege de donkere wolken besluiten we te lunchen in een bushokje, het blijft droog, pas als we wegfietsen een paar spetters, maar daar blijft het weer bij. We koersen nu aan op Melk met de schitterende stift die hoog boven alles uit schitterd in het zonlicht.

We brengen ook nog een bezoek aan de stift maar voor de rondleiding zijn we te laat.

Donderdag 10 juli

Melk- Tulln

Het spettert een beetje als we wegfietsen maar niet meer dan 2 druppels. Vandaag fietsen we net als gisteren weer door een prachtig landschap. Vandaag fietsen we door allemaal kleine dorpjes zals Grimsing aggsbachmarkt groisbach en zo door naar spitz.

Heel afwisselend door dorpjes afgewisseld met wijnbouwgebieden. Via Weichkirchen komen we dan in het schilderachtige stadje Durnstein. Met zijn slothotel, voor ons is dit hotel iets te goedkoop dus wij fietsen maar wer door. Nu op naar Krems een leuke satd, maar meer om te winkelen.Daarna fietsen we eerst een stuk over een industrieterrein en later weer over de Donaudam.: Vanmiddag was het een beetje saai stuk, maar via de sluis en het kraftwerk gaan we de dam over naar de andere oever. Hier wordt het weer wat gezelliger, fietsen we weer dwars door dorpjes. In Tulln aangekomen gaan we naar de turist info voor een kamer, alles is volgeboekt, maar er is nog plaats in de jeugdherberg, Als we daar aankomen blijkt hij vol te zittern met allemaal 60 + . . Je moet hie zelf je bed opmaken , maar oke.

Groetjes maar weer aan iedereen en wij genieten van al jullie leuke reacties.

Bert en Henny

Nel Ubels

Hallo Bert en Henny,

Ook ik volg regelmatig jullie verslag van de tocht. Geweldig en ook leuk om te lezen.
Nog veel fietsplezier verder.
Liefs van Nel