Bert en Henny fietsen naar Roemenie

Passau- Mitterkirchen

Hallo lieve mensen.

Hier gaat het nog steeds prima, het weer is wat minder maar dat mag de pret niet drukken.

We hebben nu in totaal 1605 km gefietst en we zijn het nog steeds niet zat.

Vrijdag 4 Juli Passau- Feldkirchen.

Gisteren avond hebben we het nog droog gehaald, we waren net op onze kamer toen de bui los barste. Daarna heeft het heel lang geregend en toen we opstonden zag het er niet goed uit.

Zwaar bewolkt, maar het voordeel van de weersverandering is dat we nu de wind in de rug hebben. We fietsen langs de noordoever naar Kellberg- Obernzell en dan naar Engelhartziel.

Daar nemen we de veerpont naar de zuidoever en fietsen de beroemde bocht bij Slogen.

De bergen blijven imponeren, ik stel voor aan Bert om in Oktober een weekje te gaan Bergwandelen, krijgt hij bijna een appelflauwte ...........

We blijven aan de zuidoever en lunchen op een bankje aan de Donau met onze voeten bijna in het water.Bij Ashach nemen we de brug naar de Noordoever en gaan op weg naar Feldkirch waar we een Apartement gehuurd hebben voor drie dagen, even uitrusten, wassen en een beetje aantuttelen.

Mooi apartement, grote slaapkamer, woonkamer en keuken badkamer en ook nog een balkon.

Zaterdag 5 Juli

Vanmorgen uitgeslapen en lekker gelummeld, een was gedraaid en toen op de fiets naar Freudenstein. We hebben daar een schitterende wandeling gemaakt 2,5 uur eerst 5 km bergop en daarna lekker ontspannen naar beneden lopen. De roschbachweg. We weten niet hoeveel verschillende bloemen we de reis al hebben gezien, zoveel van het blauw geaderde kleine dreuteltje tot en met giga berenklauwen.

Zondag 6 Juli,

Op de fiets naar de Badesee geweest, heerlijk in de schaduw gelegen. We hadden badlakens geleend bij de eigenaresse van het huis waar we logeren. Maar die grond is wel een beetje hard, ik denk dat we daar toch te oud voor worden. Om vier uur ging het ineens betrekken en om zes uur weer een onweersbui.

Maandag 7 Juli

We hebben nog steeds vrij vandaag, en gaan met de bus naar Linz. Morgen komen we er langs op de fiets, maar dan kun je de stad niet echt bekijken. Dan loop je steeds met die fiets aan de hand. Het is een regenachtige dag en niet meer zo warm. We bekijken alle kerken en lunchen in een hippe tent, laten we zeggen dat wij niet echt tot de doelgroep behoorden.

Later gaat het echt gieten en lopen we met af en toe even schuilen naar het station voor de bus.

We ontmoeten ook nog een stel fietsers uit Santpoort, zij fietsen vanuit Nederland naar Budapest.

Dinsdag 8 Juli

Feldkirchen- Mitterkirchen

We gaan weer op weg voor het vervolg van onze reis. Aanvankelijk fietsen we weer op de Donaudam naar Ottensheim en gaan dan verder langs de Bundestrasse naar Linz.

Het is zwaar bewolkt en niet meer zo warm.Linz fietsen we voorbij en gaan opweg naar Steijreg.

We fietsen nu weer vlak langs de Donau. Dan verlaten we de Donau voor een tijdje en fietsen wat meer landinwaarts naar Mauthausen. Bert kende de geschiedenis van dit stadje, er zijn hier in de oorlog duizenden mensen vergast. Ik had er nog nooit van gehoord.

Er zijn steeds hele donkere wolken maar ze drijven allemaal over en we bsluiten om te fietsen over Perg, volgens het boek heel mooi, maar het viel een beetje tegen. Langs het riviertje de Naarn gaan we verder naar Mitterkirchen. Het is wel een stukje terug fietsen , maar het gasthof waar we logeren is heel goed.

We hebben het weer droog gehouden vandaag onvoorstelbaar 23 dagen fietsen met tot nu toe alleen een bui in Zwijndrecht.

Groetjes aan jullie allemaal en voor wie op vakantie gaan, fijne vakantie.

Nelly

Hallo Bert en Henny,

Tsjonge, wat een verhalen zeg en wat een uithoudingsvermogen en jullie zijn het na 1600 km nog niet zat. Gaan jullie niet te hard van stapel.
Ik vind het klasse. En dan ook nog wandelen en steden bekijken naast het fietsen.
Jullie zullen ongetwijfeld genieten.
Ik lees jullie verhalen met plezier en via de verhalen reis ik met jullie mee.
Veel succes verder met jullie reis en tot het volgende verhaal.
Groet uit een nat Barendrecht.
Nelly Stolk.

rika,vrouw van Cees Verstraate

ik heb veel genoten van jullie beschrijving rond deze reis, en ik wens jullie nog een fijne fiets tocht toe,en houw het vol hoor???Maar ga niet te hard van stapel want de weg is nog lang.succes verder groetjes vab Rika en toi toi

RIET Leeflang

Hoi Lieden,
jullie moeten mij toch eens uitleggen waarom je als je een heeeele lange fietstocht maakt, nu al dik 1600 km, en je hebt een paar dagen vrij om uit te rusten, je toch weer op de fiets stapt en dan ook nog berregie op en neer gaat lopen, had ik me uitrusten toch altijd heel anders voorgesteld. Mijn idee van uitrusten is met een boekie onder een boom of met een lekker taartje in een konditorei. Jullie mogen wel oppassen want anders blijft er helemaal geen lui vlees meer over.
Hier is het nu ook wind en regen en ik had nog wel zo'n schattig mini bikinitje gekocht. Maar we hebben zaterdag weer heerlijk droog gewandeld, we hebben nog steeds een leuk soms wisselend groepje, als jullie terug zijn en nog niet stil kunnen zitten ga dan gezellig mee.
Groet RIET.

Piet van der Ende

Hai Hen en Bert Geweldig zo als jullie genieten van de natuur hier is het al dagen beren weer hopelijk blijft het bij jullie goe weer zo dat je het doel kan bereiken groetje Piet en Wil

Christine en Bob

Hoi Henny en Bert,
Op deze regenachtige dag kruip ik maar weer eens achter de computer en lees jullie laatste reisverslagen. Wat een tocht zeg, je ziet wel heel wat meer dan in een auto. Ik ben soms een klein beetje jaloers op jullie want ik hou erg van fietsen en zou ook wel zoiets willen doen maar dat breng ik niet op!! Hou het dan maar bij de omgeving van Dordrecht en soms even een uitstapje met de fiets op de fietsendrager. Geniet maar lekker en doe er je tijd over want je hebt alle tijd!! P.s Sinds 1 juli zit ik ook in de VUT maar werk daarbij nog wel 2 dagen want anders ga ik me vervelen.
Fiets ze maar weer en ik kijk uit naar jullie nieuwe verslaglegging. Ben ook zeer benieud naar foto's.
Groetjes Christine en natuurlijk ook van Bob