Bert en Henny fietsen naar Roemenie

Karlstad-Tauberbisschofsheim.

Hallo allemaal,

Wat gezellig dat jullie allemaal met ons meefietsen. Leuk ook om de reacties te lezen.

We kunnen alleen niet op alle reactie's antwoorden maar dat begrijpen jullie wel denk ik.

Helaas is het tot nu toe niet mogelijk om fotö's te downloaden, we zitten nu bijvoorbeeld in een gokhal te internetten.

Dinsdag 24 Juni,

S' morgens was het zwaarbewolkt maar wel lekker weer. We hebben maar 31 kilometer gefietst voordat we aankwamen in Wurzburg. Toen we arriveerden regende het een klein beetje.

Kamer gezocht, en ons even opgefrist en omgekleed want we namen een middagje vrij.

We dachten even lekker niks doen, maar ja jullie kennen ons een beetje en de Marienburcht moest natuurlijk toch wel worden bezichtigd. Een wandeling omhoog van 40 minuten, beetje rondgekeken, schitterende kapel met prachtige plafond schildering. Even wat gedronken en toen de wandeling naar beneden aangevangen 30 minuten lopen. Terug in de stad hebben we nog een stadswandeling gemaakt. Dus al met al een lekker rustig middagje.

Woensdag 25 Juni.

We verlaten nu Wurzburg en fietsen verder langs de Romantische Strasse.

We zingen nu de hele dag liedjes zoals Ik hou van jou, en mijn hart behoort aan jou.

Maar zo romantisch is het allemaal niet, het is meteen klimmen geblazen vanuit de stad het eerste uur redelijk te doen. Maar dan begint het echte werk een klim van 16 % , 3,5 km lang dat is andere koek, we hebben zelfs een stukje moeten lopen. Niet te doen met een volgeladen fiets. Maar dan om een uur of twaalf na zo'n 3 uur fietsen wordt het weer vlakker.

Na de lunch fietsen we door naar Tauberbisschofsheim, en als we daar aankomen pakken donkere wolken tezamen en het ziet er naar uit dat we een onweersbui krijgen. We zoeken gauw een kamer , want onweer op de fietst dat is niet fijn.

Als we net binnen zijn barst de bui los. dus we hadden weer geluk (kaarsje op gestoken in een kapelletje langs de weg)

Groetjes aan iedereen

Bert en Henny

Nel Ubels

Hallo lieve Bert en Henny,
Omdat ik jullie berichtjes niet ontving was Els zo aardig het voor mij uit te printen en toen zag ik dat jullie een weblog hadden en kon ik het dus zelf vinden. Leuk om jullie zo te volgen. We blijven jullie missen hoor met de wandelingen, maar wandelen gelukkig nog met heel veel plezier.

Een hele goede reis verder gewenst en tot horens!!
Liefs van Nel.

Peter en Marijke van den Hoogen

Doen juliie het wel een beetje rustig aan? Je zou 3 maanden wegblijven. In dit tempo staan jullie volgende maand al weer voor onze neus.

Veel sterkte! We blijven jullie bewonderen!